Select Page

ТЕКСТИЛиЈАДа

ТЕКСТИЛиЈАДа
Фестивал: Култура за, култура со, култура од текстилните работници/чки

Организатор: „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ – ШТИП и КУЦ ТЕКСТИЛ
Партнери: Факултет за работи што не се учат / АКТО фестивал за современи уметности

Штип

15-16.12.2017

(more…)

Чувства (Ова е цивилизација)

Чувства (Ова е цивилизација)

Проекција на документарен филм од серијалот „Ова е Цивилизација“ и разговор со Небојша Вилиќ

Социјален центар Дуња, Скопје

12.06.2017

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата
Едновечерен изложбен настан
Кураторка: Ивана Васева

Уметници: Игор Грубиќ (Загреб), Ивана Драгшиќ (Скопје), Филип Јовановски (Скопје), Здружение КУРС (Белград)

Место: Сојуз на здруженијата на борците од НОВ – Грaдски одбор Скопје (адреса: бул. Климент Охридски 58, спрат 3)
30 март 2017 год, 19:00 – 23:00 ч.

(more…)

Constanza & Can Serrat

Constanza & Can Serrat
film projection & presentation

by Natasha Nedelkova and Sophie Blais

.

.

Галерија 7, Скопје
20 февруари 2017

.

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)

КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

Организација: Контрапункт, Скопје и Есперанца, Скопје / Organized by: Kontrapunkt, Skopje and Esperanza, Skopje

 

Место: Кинотека на Македонија, Скопје и Национална галерија на Македонија – објект Чифте амам, Скопје / Venues: Cinematheque of Macedonia, Skopje and National gallery of Macedonia – Chifte Hamam, Skopje
18.11 – 3.12.2016

(more…)

Иднината е меѓу твоите нозе: Сексуалноста и родот во алтернативниот филм и видео во Југославија

Иднината е меѓу твоите нозе: Сексуалноста и родот во алтернативниот филм и видео во Југославија
Проекции, предавања и дискусии

Организација: Коалиција СЗПМЗ

 

Скопје (Кино Култура, Кино Фросина, Концепт 37)

21-23 октомври 2016

(more…)