Select Page

За архивата

ЗаУм – архива на настани поврзани со современата македонска ликовна уметност.

Архивата ЗаУм се јавува од потребата да се приберат на едно место, и да се понудат за користење онлајн, што повеќе материјали за современата македонска ликовна уметност. Наменета е за студентите, истражувачите, уметниците, историчарите, новинарите и сите оние кои ги интересира ликовната уметност. Архивата е исклучиво едукативна и некомерцијална. повеќе>>>

Забелешки и предлози

Во интерес на подобрување на оваа архива, ги очекуваме вашите коментари, забелешки и предлози овде.

јазик / language

дисциплини

тип на документација

списанија

медиуми

декади

места

лични архиви