Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Книга над кориците

Книга над кориците
Публикација во рамките на проектот „Кино Напредок 3 – Трилогија Провинција 2“ (со Томе Аџиевски)
Автор: Станко Павлески
Издавач: „Кино Напредок 3“ – Станко Павлески и Томе Аџиевски, Скопје
2004
(more…)

Скулптурата како монумент – орнамент

Скулптурата како монумент – орнамент
Осврт (кон изложбата на Станко Павлески, МСУ, Скопје, октомври – ноември 1991)
Автор: Сузана Милевска

Објавен во Република, Скопје
04.11.1991

(more…)