Select Page

Нарачателите поважни од архитектите

Нарачателите поважни од архитектите
Напис

Автор: Тони Димков
Изјави: Георги Костадиновски, Ѓоко Радовановиќ
Фото: Кристиан Панов

Објавен во Граѓански бр.2, Скопје
12.05.2012

(more…)

XII. Биенале на македонската архитектура

XII. Биенале на македонската архитектура
Изложби, предавања, публикации, презентации, трибина

Асоцијација на архитектите на Македонија
Музеј на град Скопје, Чифте амам и МНТ, Скопје

19.03 – 04.04.2004

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Изложби, изложби

Изложби, изложби
Напис

Автор: Б. Мартиноска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
29.12.1993

(more…)

Анимација на калканот

Анимација на калканот
Осврт (кон проектите на младите архитекти и студенти по архитектура на БИМАС 1983)
Автор: Радомир Волињец

Објавен во Нова Македонија, Скопје
06.03.1983

(more…)