Select Page

Искри според чичко Марка Цепенко

Искри според чичко Марка Цепенко
Публикација (Цртани македонски народни поговорки од збирката на Марко Цепенко, објавувани 1976 и 1977 година во неделникот Екран)
Автор: Мирослав Грчев

Издавач: Темплум
2018

(more…)

Ex parte hominis

Ex parte hominis
Самостојна изложба / Solo exhibition

Дона Урдинов / Donna Urdinov

Concept 37, Скопје / Concept 37, Skopje
17.11.2017

(more…)

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена
Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201
(more…)

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години
Интервју со Роберт Јанкуловски
Автор: Александар Ристевски

Извор: cooltura.mk
Објавено онлајн: 27.09.2017
(more…)

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017
Групна изложба и доделување на награди на уметниците / Group exhibition and awarding of the prizes to the artists

Хотел Аполонија, Гевгелија / Apollonia Hotel, Gevgelija
Отворање / Opening: 07.09.2017

(more…)

4 Идеи / Ремикс

4 Идеи / Ремикс
групна изложба

Уметници: Христина Иваноска, Велимир Жерновски, Ѓорѓе Јовановиќ и Јане Чаловски
Куратор: Јованка Попова

Галерија „Акантус“, Скопје

02-21.09.2017

 

40 години ликовна група 77 / 40 years artistic group 77

40 години ликовна група 77 / 40 years artistic group 77
Изложба / Exhibition

Културен центар Магаза, Битола (септември 2017); Дом на култура, Кавадарци (септември 2017); Галерија НЛБ, Скопје (03 октомври 2017) / Cultural center Magaza, Bitola (September 2017); Center of culture, Kavadarci (September 2017); NLB Gallery, Skopje (03 October 2017)
(more…)