Select Page

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата
Едновечерен изложбен настан
Кураторка: Ивана Васева

Уметници: Игор Грубиќ (Загреб), Ивана Драгшиќ (Скопје), Филип Јовановски (Скопје), Здружение КУРС (Белград)

Место: Сојуз на здруженијата на борците од НОВ – Грaдски одбор Скопје (адреса: бул. Климент Охридски 58, спрат 3)
30 март 2017 год, 19:00 – 23:00 ч.

(more…)

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)

АКТО 11: Pop Up АKTO

АКТО 11: Pop Up АKTO
Фестивал за современи уметности

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола

12-14.08.2016

(more…)

Скопје во 2014 со Александар и триумфална порта

Скопје во 2014 со Александар и триумфална порта
Напис

Автор: Деспина Трајковска; изјави: Владимир Тодоровиќ, Елизабета Канческа Милевска, Цветанка Иванова, Роза Топузова Каревска

Објавен во Утрински весник, Скопје

05.02.2010

 

(more…)

Преродбата го преродува Скопје

Преродбата го преродува Скопје
Напис и интервјуa со Елизабета Аврамовска и со Вангел Божиновски
Автор: Анела Петрова

Објавени во Дневник, Скопје
05.02.2010

(more…)