Select Page

Вин Вин (2.2020)

Вин Вин
ТВ емисија (разговор во студио со Филип Фидановски, Виолета Качакова и Петар Андоновски)
Автор: Оливера Трајковска;
ТВ Телма
Објавено онлајн: 20.02.2020
(more…)

Итна средба со Заев и децентрализација на моќта на министерот, бараат културните работници

Итна средба со Заев и децентрализација на моќта на министерот, бараат културните работници
Напис
Автор: не е наведен; изјави: Биљана Тануровска Ќулавковски, Рисима Рисимкин
Објавен на okno.mk
20.02.2019
(more…)

Потребно е воведување систем во културата

Потребно е воведување систем во културата
Напис
Автор: Љупчо Јолевски; изјави: Рисима Рисимкин, Билјана Тануроваска Ќулавковски, Виолета Качакова, Мирко Попов

Објавен на Радио Слободна Европа
19.02.2019

(more…)

АКТО 12: Pop Up АKTO aкција!

АКТО 12: Pop Up АKTO aкција!
АКТО Фестивал за современи уметности

 

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола
01-02.09.2017

(more…)

Музеј на женски приказни

Музеј на женски приказни
Публикација (во рамки на проектната активност „Музеј на женски приказни” чии ко-авторки се: Искра Гешоска, Христина Инаноска, Виолета Качакова и Биљана Тануровска-Ќулавковски)
Издавач: Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата, 2016
(more…)

Skopje Pride Weekend 2016

Skopje Pride Weekend 2016
Манифестација
Организација: Коалиција Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници и
ЛГБТИ-Центар за поддршка при Хелсиншкиот комитет

Кино Култура, Скопје
23-26 јуни 2016
(more…)