Select Page

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена
Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201
(more…)

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)

Под земја полесно се дише #4

Под земја полесно се дише #4

Независен фестивал за експлоатација на идејата за журка, свирка, изложба, перформанс, проекции…

Учествуваат шеесетина автори, од земјава и странство, во организација на Бивша Кула или Кула Колектив

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

24.12.2016

(more…)

АКТО 11: Pop Up АKTO

АКТО 11: Pop Up АKTO
Фестивал за современи уметности

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола

12-14.08.2016

(more…)

КУЛА слави 2 години

КУЛА слави 2 години
Групна изложба и маскембал

Учесници: Ана Јовановска, Андреј Миневски, Виктор Крстевски, Гордана Буржевска, Дарко Заревски, Елена Чемерска, Ема Наумоска, Кокан Крстевски, Марко Илиевски, Неда Дамчевска, Тамара Забазноска

Културен центар „Кула“, Скопје

01.04.2016

(more…)

Под земја полесно се дише #3

Под земја полесно се дише #3

Мултимедијален фестивал
(изложба, претстава и музички концерти)

 

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

27.12.2015

(more…)