Select Page

10 Години… Страст, љубов и енергија

Самостојна изложба

Миле-SRK

 

Културен центар „Кула“, Скопје

25.10.2014

 

Лименка со боја, честа алатка за графитите. Тие настанале во шеесеттите во Филаделфија. Други пак велат дека настанале во социјалните немири во Париз, Франција……па се до Кисела Вода, Центар, Карпош, Влае, Ѓорче…
Изминативе 10 години како форма на јавна уметност сигурно сте забележале негов Tag и графити.

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да присуствувате на првата продажна самостојна изложба на скопскиот графити цртач Миле-SRK !

Продажната изложба ке биде поставена во КУЛА на ден 25.10.2014 со почеток од 20:00 часот ќе бидат изложени уникатно рачно изработени и исцртани дела во мал формат кои го отсликуваат ликот и одразот на нашите скопски улици.

Покана: JPG mk

Фото галерија ☟