Select Page

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017
Групна изложба и доделување на награди на уметниците / Group exhibition and awarding of the prizes to the artists

Хотел Аполонија, Гевгелија / Apollonia Hotel, Gevgelija
Отворање / Opening: 07.09.2017

(more…)

La petite mort

La petite mort
групна изложба
Куратор: Емил Алексиев

Музеј на град Скопје
15-30 септември 2016

Уметници: Милан Андов, Жарко Башески, Тања Балаќ, Дијана Богдановска, Атанас Ботев, Билјана Василева, Златко Глигоров, Роберт Дандаров, Инес Ефремова, Јана Јакимовска, Петра Јовановска, Татјана Манева, Шќипе Мехмети, Татјана Миљовска, Јасминка Новковска, Ирена Паскали, Борис Петровски и Микица Трујкановиќ.

Во слава на уметноста

Во слава на уметноста
Групна изложба (по повод 15 април – Светскиот ден на уметноста
Културно информативен центар – Скопје, Изложбени салони Империјал 1 и 2
Отворање: 15 април 2015, 20:00 ч.
(more…)