Select Page

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност
Дискусија и работилница за длабински цртеж во рамки на дискурзивно – едукативната програма „Совршениот уметник“ и програмата „Добри практики“

Организација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Скопје/ Битола и Ремонт – Независна уметничка асоцијација и галерија, Белград

Младински културен центар (Џебно кино), Скопје

17 – 18.10.2018

(more…)

Примус бр.2

Примус бр.2
Фанзин

Текстови: Ивана Самандова, Ангела Савевска, Дарко Трајковски, Дарко Алексовски, Мартина Спасовска

Уредници: Ивана Самандова и Ангела Савевска

Скопје
17.10.2018

(more…)

Примус бр.1

Примус бр.1
Фанзин

Текстови: Ивана Самандова, Викторија Митева, Ангела Савевска, Дарко Трајковски, Мартина Спасовска
Уредници: Ивана Самандова и Викторија Митева

Издавачи: Ивана Самандова, Викторија Митева, Ангела Савевска, Дарко Трајковски, Мартина Спасовска, Марко Тасевски (студенти на ФЛУ – Скопје)

17.05.2018

(more…)

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)