Select Page

ТЕКСТИЛиЈАДа

ТЕКСТИЛиЈАДа
Фестивал: Култура за, култура со, култура од текстилните работници/чки

Организатор: „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ – ШТИП и КУЦ ТЕКСТИЛ
Партнери: Факултет за работи што не се учат / АКТО фестивал за современи уметности

Штип

15-16.12.2017

(more…)

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)

Вељо Ташовски – ретроспектива / Veljo Tashovski – retrospective

Вељо Ташовски – ретроспектива / Veljo Tashovski – retrospective
Ретроспективна изложба / Retrospective exhibition
Текст: Маја Неделкоска Брзанова / Text: Maja Nedelkoska Brzanova

НУ Завод – Музеј Штип (19 јуни 2015); НУ Завод и Музеј Битола (Август 2015) / NI Institute – Museum Shtip (19 June 2015); NI Institute and Museum Bitola (August 2015)
(more…)

Манаки фотографи одблиску

Манаки фотографи одблиску
Изложба (во рамките на проектот „Кич, да!? / Сте или не?“)
Текст: Роберт Јанкулоски

Уметничка галерија, Куманово (4 јуни 2014) / Уметничка галерија, Велес (14 август 2014) / ДК „Иван Мазов Климе“, Кавадарци (21 мај 2014) / Галерија „Безистен“, Штип / Музеј на град Берово (25 јуни 2014)
(more…)

Графити Штип

Графити Штип
Напис

Автор: Александар Стеванов

Објавен во Македонска ризница бр.4, Битола
Ноември 2012

(more…)

Томо Шијак

Томо Шијак

Самостојна изложба (во рамките на проектот „Кич, да!? / Сте или не?“)

Организација: Дирекција за култура и уметност – Скопје

 

Повеќе градови во Македонија

2012

(more…)

Симон Шемов / Simon Šemov

Симон Шемов / Simon Šemov

Самостојна изложба

(во рамките на проектот „Кич, да!? / Сте или не?“,
поставена во повеќе градови во Македонија)

Организација: Дирекција за култура и уметност – Скопје

2012

(more…)