Select Page

Ex parte hominis

Ex parte hominis
Самостојна изложба / Solo exhibition

Дона Урдинов / Donna Urdinov

Concept 37, Скопје / Concept 37, Skopje
17.11.2017

(more…)

Вродена убавина 3 / Inherent Beauty 3

Вродена убавина 3 / Inherent Beauty 3

Самостојна изложба / Solo exhibition

Елпида Хаџи Василева / Elpida Hadzi Vasileva

Галерија Остен, Скопје / Gallery Osten, Skopje

Септември 2016 / September 2016

(more…)

Силувајте го Скопје (кн. 2)

Силувајте го Скопје (кн. 2)
Публикација

Автор / уредник: Небојша Вилиќ

Текстови: Небојша Вилиќ, Јулија Илијевска, Леа Линин, Тина Иванова, Хектор Гомез, Катерина Богоева, Васко Маглешов, Емил Бакев

Издавач: 3П с.из., Скопје (Едиција: Текстови за уметноста)
2015

(more…)

Лично / нелично

Лично / нелично
Самостојна изложба

Зорица Зафировска

Текст: Славчо Димитров

Агенција за сериозни интереси – СИА, Скопје
11 -14.11.2015

 

(more…)

Прокрастинација (Уметност на билборд 2)

Прокрастинација (Уметност на билборд 2)
Групна изложба во јавен простор

Куратори: Ана Франговска и Бојана Јанева – Шемова
Организација: Институт за уметности и култура Арс акта, Скопје
Место: Неколку локации низ Скопје
Отворање: 29.10.2014

(more…)

Што прочитаа мајмуните на АКТО

Што прочитаа мајмуните на АКТО (или за уметноста како разбивач на конструктот на нормативното)
Осврт

Автор: Мариглен Демири

Објавен на okno.mk

05.09.2014

(more…)

Критичка уметност 2

Критичка уметност 2
е-книга

Автор: Небојша Вилиќ
Разговори со: Игор Тошевски, Валентино Димитровски, Лилјана Неделковска, Александар Станковски, Станко Павлески, ОПА, Лазо Плавевски, Билјана Исијанин, Атанас Ботев, Томе Аџиевски

Издавач: 3П с. из., Скопје / Струга
Јули 2014

(more…)