Select Page

Во потрага по заедничко тло / In Search of a Common Ground

Во потрага по заедничко тло / In Search of a Common Ground
Групна изложба / Group exhibition
Куратоки и авторки на текстот: Ана Франговска и Бојана Јанева Шемова / Curators and text: Ana Frangovska and Bojana Janeva-Shemova

Младински културен центар, Скопје / Youth Cultural Center, Skopje
Јануари 2016 / January 2016
(more…)

Transfiguring – Imago Mundi

Transfiguring – Imago Mundi (Contemporary Artists from Macedonia, Imago Mundi – Luciano Benetton Collection)
Collection and publication
Texts by Luciano Benetton, Ana Frangovska, Claudio Scorretti, Irina Ungureanu, Sonja Abadjieva
2016

(more…)

Критички настроените гласови „избришани од македонските уметности“

Критички настроените гласови „избришани од македонските уметности“
Напис

Автор: Анета Ристеска; изјави: Ирена Паскали, Игор Сековски, Златко Теодосиевски, Роберт Алаѓозовски, Небојша Вилиќ

 

prizma.mk

18.11.2015

(more…)

In Search of a Common Ground

In Search of a Common Ground 
Group exhibition

Curated by Ana Frangovska and Bojana Janeva Shemova

Center of Contemporary Art, Baku / Müasir İncəsənət Mərkəzi, Baki
26 – 31 October 2015

(more…)

Unerasable

Unerasable
Group exhibition

Project Manager: Korab Krasniqi

Art Coordinator: Ana Frangovska

Lumbardhi, Prizren
10-18 August 2015

(more…)

Прокрастинација (Уметност на билборд 2)

Прокрастинација (Уметност на билборд 2)
Групна изложба во јавен простор

Куратори: Ана Франговска и Бојана Јанева – Шемова
Организација: Институт за уметности и култура Арс акта, Скопје
Место: Неколку локации низ Скопје
Отворање: 29.10.2014

(more…)

Demoralised Idealism

Demoralised Idealism
Group exhibition
Curated by Ana Frangovska

Varg e vi – Center for contemporary art, Gjilan, Kosovo
Opening: December 21, 2013
(more…)