Select Page

Pop Up AKTO

Pop Up AKTO

Publication (prepared as a result of 11. Pop Up AKTO Festival for Contemporary Arts Bitola/ Skopje/ Shtip/ Tetovo)

 

 

Skopje

2016

(more…)

АКТО 11: Pop Up АKTO

АКТО 11: Pop Up АKTO
Фестивал за современи уметности

Oрганизација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Битола

 

Битола

12-14.08.2016

(more…)

Лажни пророци

Лажни пророци 
Акција во јавен простор (дел од серијата „Протестни изведби”)
Автори: Свирачиња

Скопје
Објавено онлајн на 12.06.2016

(more…)

Окно анкета за СК014 (8)

Окно анкета за СК014 (8)
Анкетa
Одговараат: Инес Ефремова и Томе Аџиевски
Колажи: Свирачиња
Обајвена на okno.mk
17.10.2012
(more…)

4Tuned Cities / Синхронизирани градови

4Tuned Cities / Синхронизирани градови
Фестивал на независен филм и визуелни уметности / Independent Film & Visual Art Festival
Организација: Локомотива – Центар за нови инцијативи во уметноста и културата / Organized by: Lokomotiva – Centre for New Initiatives in Arts and Culture
Скопје (Мала станица, ФДУ, ЦК) / Skopje (Mala stanica, FDU, CK)
15-18.12.2010
(more…)

ФРИК Фестивал / FRIK Festival

ФРИК Фестивал / FRIK Festival
Фестивал за современа уметност / Contemporary Art Festival

Скопје (различни локации) / Skopje (several locations)

04 – 19.06.2010

 

(more…)