Select Page

Белогаски
Самостојна изложба

Концепција на изложбата и текст: Дора Андова

Организација: Галерија „Љубомир Белогаски” – Музеј на град Скопје, Скопје

Завод и музеј, Струмица (мај 2000); Уметничка галерија, Куманово (јуни 2000); Уметничка галерија „Уранија”, Охрид (јуни-јули 2000); Завод, музеј и галерија, Битола (јули 2000); Уметничка галерија „Безистен”, Штип (август 2000)

 

Каталог: PDF mk

 

(Од архивата на Христова Лиљана)