Select Page

Експериментален цртеж

Експериментален цртеж
Групна изложба

Друштво на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ)

Галерија КО-РА, Скопје
Отворање: 20 април 2017, 19:00 ч.

(more…)

Силувајте го Скопје (кн. 2)

Силувајте го Скопје (кн. 2)
Публикација

Автор / уредник: Небојша Вилиќ

Текстови: Небојша Вилиќ, Јулија Илијевска, Леа Линин, Тина Иванова, Хектор Гомез, Катерина Богоева, Васко Маглешов, Емил Бакев

Издавач: 3П с.из., Скопје (Едиција: Текстови за уметноста)
2015

(more…)

Во слава на уметноста

Во слава на уметноста
Групна изложба (по повод 15 април – Светскиот ден на уметноста
Културно информативен центар – Скопје, Изложбени салони Империјал 1 и 2
Отворање: 15 април 2015, 20:00 ч.
(more…)

Transborders

Transborders
Самостојна изложба / Solo exhibition

Слободан Живковски / Slobodan Zivkovski

Текст: Слободан Живковски / Text: Slobodan Zivkovski

 

Галерија 8, Скопје / Gallery 8, Skopje

Март 2012 / March 2012

(more…)

Годишна изложба на ДЛУМ 2009

Годишна изложба на ДЛУМ 2009
56. Годишна (групна) изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Музеј на град Скопје
11 декември 2009, 20 ч.

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)