Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Ристо Ристовски

Ристо Ристовски
Самостална изложба слика

Текст: Љиљана Којић

Музеј наивне уметности, Светозарево
Јун 1987

(more…)