Select Page

Бришан простор

Бришан простор

Напис

Автор: Злате Лозановски

Објавен во Граѓански бр.8, Скопје

23.06.2012

 

(more…)

Граѓански бр. 3

Граѓански бр. 3

Магазин од поинаков формат

Редакција: Ида Протуѓер Васко Попетревски, Митко Билјаноски, Теофил Блажевски, Андријана Атанасовска, Тони Димков, Калина Буневска Исаковска

Скопје, 19 мај 2012

(more…)

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Просторот како духовен мотив

Просторот како духовен мотив
Осврт (кон изложбата на дела од ликовната колонија „Галичник 92 – 93“, Уметничка галерија, Скопје, 1994)
Автор: Злате Лозановски

Објавен во Вечер, Скопје
09.03.1994

(more…)