Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Македонската применета уметност денес

Македонската применета уметност денес

Групна изложба по повод 30 годишнината од основањето на ДЛУПУМ

Текст: Драган Бошнаковски

Музеј на современата уметност, Скопје

16.12.1977

 

 

(more…)