Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Книга над кориците

Книга над кориците
Публикација во рамките на проектот „Кино Напредок 3 – Трилогија Провинција 2“ (со Томе Аџиевски)
Автор: Станко Павлески
Издавач: „Кино Напредок 3“ – Станко Павлески и Томе Аџиевски, Скопје
2004
(more…)

Во потрага по „контекст“

Во потрага по „контекст“
Осврт (кон изложбата „9 1/2: Нова македонска уметност“, МСУ Скопје, ноември 1996)
Автор: Н(ебојша) Јаконов

Објавен во Пулс, Скопје
17.11.1995
(more…)