Select Page

Силувајте го Скопје (кн. 2)

Силувајте го Скопје (кн. 2)
Публикација

Автор / уредник: Небојша Вилиќ

Текстови: Небојша Вилиќ, Јулија Илијевска, Леа Линин, Тина Иванова, Хектор Гомез, Катерина Богоева, Васко Маглешов, Емил Бакев

Издавач: 3П с.из., Скопје (Едиција: Текстови за уметноста)
2015

(more…)

Годишна изложба на ДЛУМ 2009

Годишна изложба на ДЛУМ 2009
56. Годишна (групна) изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Музеј на град Скопје
11 декември 2009, 20 ч.

(more…)

Дали спомениците од „Скопје 2014“ се плагијати на познати скулптури од светските плоштади!?

Дали спомениците од „Скопје 2014“ се плагијати на познати скулптури од светските плоштади!?
Напис
Автор: Љубица Гроздановска Димишковска; изјави: Елизабета Канчевска Милевска, Владимир Величковски, Милош Коџоман, Митко Хаџи – Пуља, Гоце Наневски, Чедомир Васиќ
Објавен во Фокус, Скопје
14.08.2009
(more…)