Select Page

45 Години ДЛУБ

45 Години ДЛУБ
Групна изложба

Текст: Владо Ѓорески

Галерија Магаза, Битола
Отворање: 25.07.2019

 

(more…)

Портрет ДЛУБ

Портрет ДЛУБ

Групна изложба

Текст: Лиљана Христова

 

Ликовен салон на ДЛУБ – Битола

Септември 2001

(more…)

15. Мајска изложба ДЛУБ

15. Мајска изложба ДЛУБ
Групна изложба

Учесници: Груевски Томислав, Десановски Десан Георги, Димовски Ристо, Димовски Сотир, Дунимагловски Благој, Ивановски Менде Методија, Ивановски Тоде, Кочовски Илија, Лазаревска Оливера, Најденовски Драган, Петровски Панде, Спироски Перо, Струмениковски Ранко, Талевски Борислав, Филиповски Благој

Уметничка галерија „Моша Пијаде“, Битола
25 мај – 15 јуни 1989

(more…)

НОБ, ОНО и самозаштита

НОБ, ОНО и самозаштита
Групна изложба на ликовни творби од основните училишта во СР Македонија

Организација: Републичко здружение на ликовни педагози

Текст: Ванчо Ѓорѓиевски

Уметничка галерија, Скопје

27 мај – 10 јуни 1982

(more…)