Select Page

45 Години ДЛУБ

45 Години ДЛУБ
Групна изложба

Текст: Владо Ѓорески

Галерија Магаза, Битола
Отворање: 25.07.2019

 

(more…)

ДЛУБ 2002

ДЛУБ 2002
Групна изложба

 

 

Уметничка галерија, Битола (февруари 2002);

Дом на културата, Прилеп (март 2002)

(more…)

Портрет ДЛУБ

Портрет ДЛУБ

Групна изложба

Текст: Лиљана Христова

 

Ликовен салон на ДЛУБ – Битола

Септември 2001

(more…)

15. Мајска изложба ДЛУБ

15. Мајска изложба ДЛУБ
Групна изложба

Учесници: Груевски Томислав, Десановски Десан Георги, Димовски Ристо, Димовски Сотир, Дунимагловски Благој, Ивановски Менде Методија, Ивановски Тоде, Кочовски Илија, Лазаревска Оливера, Најденовски Драган, Петровски Панде, Спироски Перо, Струмениковски Ранко, Талевски Борислав, Филиповски Благој

Уметничка галерија „Моша Пијаде“, Битола
25 мај – 15 јуни 1989

(more…)

12. мајска изложба на ДЛУБ

12. мајска изложба на ДЛУБ
Групна изложба

Текст: Ричард Иванишевиќ

Уметничка галерија „Моша Пијаде“, Битола
23.05 – 10.06.1986

(more…)