Select Page

Годишна изложба на ДЛУМ 2009

Годишна изложба на ДЛУМ 2009
56. Годишна (групна) изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Музеј на град Скопје
11 декември 2009, 20 ч.

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Петар Митров

Петар Митров
Самостојна изложба
Текст: Тодорка Андова, Петар Митров

Ликовен салон, Титов Велес (1989);
Уметничка галерија, Куманово (1989);
Уметничка галерија „Безистен“, Штип (1989)

(more…)