Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Другите за Мартиноски: Колку за три живота

Другите за Мартиноски: Колку за три живота
Напис
Автор: Петре Бакевски; изјави: Блаже Конески, Димитар Митрев, Димче Коцо, Томе Момировски, Димитар Кондовски, Симон Дракул

Објавен во Нова Македонија, Скопје
16.02.1973

(more…)

Мира Апостолска

Мира Апостолска
Самостојна изложба

Текст: Симон Дракул

Изложбен салон на ДЛУМ, Скопје
13 – 24 октомври 1971

(more…)