Select Page

16ти Зимски салон – Нивоа на нашата свест / 16th Winter Salon – Levels in Our Minds

16ти Зимски салон – Нивоа на нашата свест / 16th Winter Salon – Levels in Our Minds
Групна изложба / Group exhibition
Куратор и текст: Хелена Фенцлова / Curator and text: Helena Fenclova
Национална галерија на Македонија – Чифте амам, Скопје / National Gallery of Macedonia – Chifte Нamam, Skopje
05.02.2016
(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)