Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Индустриски дизајн ’88

Индустриски дизајн ’88
Групна изложба

Текст: Томислав Атанасовски

Издавач: ДЛУПУМ

 

Уметничка галерија, Скопје
4 – 12 октомври 1988

(more…)