Select Page

Експериментален цртеж

Експериментален цртеж
Групна изложба

Друштво на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ)

Галерија КО-РА, Скопје
Отворање: 20 април 2017, 19:00 ч.

(more…)

Годишна изложба на ДЛУМ 2009

Годишна изложба на ДЛУМ 2009
56. Годишна (групна) изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Музеј на град Скопје
11 декември 2009, 20 ч.

(more…)

Арт република бр.6

Арт република бр.6
Списание за уметноста и културата на Балканот

Главен уредник: Македонка Димитриева

 

Издавач: Арти факти, Скопје

Април 2006

(more…)

II Меѓународно биенале во мала графика – Тетово / II International Biennial of Mini Prints – Tetovo

II Меѓународно биенале во мала графика – Тетово / II International Biennial of Mini Prints – Tetovo
Групна изложба / Group exhibition

Текст: Велимир Цветановски, Конча Пиркоска / Text: Velimir Cvetanovski, Konca Pirkoska

Музеј на тетовскиот крај, Тетово / Museum of Tetovo area, Tetovo
4 – 31.12.2003

(more…)

Хартија – првиот артикулиран медиум (1. Биенале на млади автори – Гевгелија)

Хартија – првиот артикулиран медиум (1. Биенале на млади автори – Гевгелија)
Групна изложба
Текст: Конча Пиркоска, Миле Ничевски

Дом на културата „Македонија“, Гевгелија
Август – септември 2002

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

25та Изложба ДЛУМ – цртеж

25та Изложба ДЛУМ – цртеж

Групна изложба

 

Народна и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“, Скопје (28.01 – 15.02.2000);
Уметничка галерија, Куманово (февруари 2000):
Музеј и завод, Штип (март 2000)

(more…)

46. Годишна изложба ДЛУМ

46. Годишна изложба ДЛУМ
Групна изложба

Текст: Коле Манев, Паскал Гилевски

 

Уметничка галерија Даут-пашин амам, Скопје

1999

(more…)