Select Page

Кумановски скулптори 2008

Кумановски скулптори 2008
Групна изложба

Текст: Роберт Цветковски

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“, Куманово
1 јули 2008

(more…)

Скулптури на новото време

Скулптури на новото време
Групна изложба

Текст: Роберт Цветковски

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“, Куманово
2007

(more…)

Скулптури на новото време

Скулптури на новото време
Групна изложба

Текст: Роберт Цветковски

Центар за култура „Трајко Прокопиев“, Куманово
09.09.2004

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)