Select Page

The Large Glass No. 27-28

The Large Glass No. 27-28
Journal of contemporary art, culture and theory

Editor: Tihomir Topuzovski

 

Publisher: Museum of Contemporary Art, Skopje, 2019

Official promotion: 13.2.2020, Museum of Contemporary Art – Skopje

(more…)

The Large Glass No. 25-26

The Large Glass No. 25-26
Journal of contemporary art, culture and theory

Editor-in-Chief: Tihomir Topuzovski

 

Publisher: Museum of Contemporary Art, Skopje

2019

(more…)

Обновена скулпторска поетика

Обновена скулпторска поетика
Осврт (кон изложбата „Бесконечност“ на Петре Николоски во Чифте-амам, јануари 2019)
Автор: Натали Рајчиновска Павлеска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
18.01.2019

(more…)

„Eпилог (форма на расправа)“

„Eпилог (форма на расправа)“
Осврт кон изложбата „Eпилог (форма на расправа)“ на Христина Иваноска и Јане Чаловски, МСУ Скопје, 2018
Автор: Натали Рајчиновска Павлеска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
05.12.2018

(more…)

„Отаде црнилото“

„Отаде црнилото“
Осврт кон изложбата „Отаде црнилото“ на Велимир Жерновски, МСУ Скопје, јуни 2018
Автор: Натали Рајчиновска Павлеска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
18.06.2018
(more…)

USB Art, USBism и/или USBiennial (of Young Artists)

USB Art, USBism и/или USBiennial (of Young Artists)
Осврт (кон XII Биенале на млади уметници, Музеј на современата уметност, 28 февруари 2018)

Автор: Небојша Вилиќ

Објавен на nomads.mk
10.03.2018

(more…)