Select Page

The Large Glass No. 27-28

The Large Glass No. 27-28
Journal of contemporary art, culture and theory

Editor: Tihomir Topuzovski

 

Publisher: Museum of Contemporary Art, Skopje, 2019

Official promotion: 13.2.2020, Museum of Contemporary Art – Skopje

(more…)

Стотици уметници во отворено писмо до Заев бараат МКЦ да не биде опфатен со „метлата“

Стотици уметници во отворено писмо до Заев бараат МКЦ да не биде опфатен со „метлата“
Напис и ТВ прилог
Автор: Сотир Трајков; изјави: Румена Бужаровска, Мирко Попов
ТВ Телма
Објавено онлајн: 20.06.2019
(more…)

Со своите таленти ги побиваат теориите на уметноста, вели професорот Беди Ибрахим за учениците со попреченост

Со своите таленти ги побиваат теориите на уметноста, вели професорот Беди Ибрахим за учениците со попреченост
Напис
Автор: Б. Нестороска; изјави: Беди Ибрахим, Владимир Мартиновски, Ивана Василевска Петровска
Објавен на Сакам да кажам, Скопје
27.04.2019
(more…)