Select Page

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност
Дискусија и работилница за длабински цртеж во рамки на дискурзивно – едукативната програма „Совршениот уметник“ и програмата „Добри практики“

Организација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Скопје/ Битола и Ремонт – Независна уметничка асоцијација и галерија, Белград

Младински културен центар (Џебно кино), Скопје

17 – 18.10.2018

(more…)

Примус бр.2

Примус бр.2
Фанзин

Текстови: Ивана Самандова, Ангела Савевска, Дарко Трајковски, Дарко Алексовски, Мартина Спасовска

Уредници: Ивана Самандова и Ангела Савевска

Скопје
17.10.2018

(more…)

Paragraphie

Paragraphie
Exhibition, collective artbook/fanzine, workshop

Assemblage Atlas (Anastasia Pandilovska, Ana Jovanovska and Amir Karahasan)

DobraVaga Gallery, Ljubljana
15.06.2018 – 07.07.2018
(more…)

Кроки во градината / Croquis in the Garden

Кроки во градината / Croquis in the Garden
Групна изложба / Group exhibition

Текст: Дијана Томиќ Радевска / Text: Dijana Tomik Radevska

Галерија Акантус, Скопје / Acanthus Gallery, Skopje
Отворање / Opening: 13.06.2018

(more…)

Познатиот руски уметнички колектив „Что делат“ се претстави на фестивалот КРИК

Познатиот руски уметнички колектив „Что делат“ се претстави на фестивалот КРИК
Напис
Автор: не е наведен; изјави: Роберт Алаѓозовски, Искра Гешоска, Дмитри Виленски
Објавен на okno.mk
15.12.2017
(more…)

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors
КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture
Инициран од: Контрапункт / Initiated by: Kontrapunkt
Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
13 – 17.12.2017
(more…)