Select Page

Град без љубов

Град без љубов
Публикација (есеи)
Александар Петров

Издавач: Темплум, Скопје
Едиција: Градот (книга 15)
Година: мај 2017

Промоција: Кино Култура, 8 мај 2017, 20:00 ч.
За книгата ќе зборуваат: Невена Георгиева, Дејан Ивановски и Даниела Симоновска.

Дигиталната верзија засега е недостапна 

 

Силувајте го Скопје (кн. 2)

Силувајте го Скопје (кн. 2)
Публикација

Автор / уредник: Небојша Вилиќ

Текстови: Небојша Вилиќ, Јулија Илијевска, Леа Линин, Тина Иванова, Хектор Гомез, Катерина Богоева, Васко Маглешов, Емил Бакев

Издавач: 3П с.из., Скопје (Едиција: Текстови за уметноста)
2015

(more…)

Записи од подземјето 2

Записи од подземјето 2
Книга есеи/текстови објавени во 2013 година на: Teodosievski.blog.mk

Автор: Златко Теодосиевски

Цртеж на корицата: Илија Кочовски

Издавач: Нова линија – Скопје

Година: јули 2015

(more…)

Критичка уметност 2

Критичка уметност 2
е-книга

Автор: Небојша Вилиќ
Разговори со: Игор Тошевски, Валентино Димитровски, Лилјана Неделковска, Александар Станковски, Станко Павлески, ОПА, Лазо Плавевски, Билјана Исијанин, Атанас Ботев, Томе Аџиевски

Издавач: 3П с. из., Скопје / Струга
Јули 2014

(more…)

From Consideration to Commitment: Art in Critical Confrontation to Society

From Consideration to Commitment: Art in Critical Confrontation to Society (Belgrade, Ljubljana, Skopje, Zagreb: 1990 – 2010)
A publication realized in the framework of the project Let’s Talk Critic Arts

Publishers: SEEcult.org in cooperation with ForumSkopje Kurziv – Platform for Matters of Culture, Media and Society SCCA, Center for Contemporary Arts – Ljubljana, Artservis The Association of NGOs Clubture
April 2011, Belgrade, Ljubljana, Zagreb, Skopje

(more…)