Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Уметничка колонија Дебрца ’88

Уметничка колонија Дебрца ’88
Групна изложба

Текст: Димче Коцо

Учесници: Батев Кирил, Ивановски Менде Методија, Коцо Димче, Николовски Трајче, Пандов Слободан, Спироски Перо, Целески Ѓоко, Шапкар Ристо

Белчиште – Охрид
1988

(more…)