Select Page

Изложба на дела од 25. Меѓународна лесновска ликовна колонија

Изложба на дела од 25. Меѓународна лесновска ликовна колонија
Групна изложба
Уметници: Новица Трајковски, Ѓоко Антониев, Андреј Маневски, Јулија Манојловска, Васил Гаврилов, Христина Стојчевска, Тони Величковски, Мики Иванов, Бисер Кирилов (Бугарија), Жарко Вучковиќ (Србија) и уметници аматери од Пробиштип
Организација: Дом на културата „Злетовски рудар“ – Прбиштип

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово (Изложбен салон)
16 февруари – 1 март, 2017 (Отворање: 16 февруари 2017, 19:00 ч.)

19 Ликовна колонија „Лесново 2010“

19 Ликовна колонија „Лесново 2010“
Групна изложба

Учесници: Антониев Ѓоко, Богдановска Дијана, Димитрова Елица, Заревски Дарко, Милосов Марио, Младеновска Ивана, Стојчевска Николета, Темков Владимир, Трпчевски Дарко, Шијакоска Маријана, Чапканов Константин, Чапканова Станислава, Милетиќ Ана, Стефановиќ Невена, Зајелац Неда

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“, Куманово

19 септември 2011

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)