Select Page

In between states: New Art from North Macedonia

In between states: New Art from North Macedonia
Exhibition and discussion within Look Again Festival

Ana Jovanovska, Ana Lazarevska, Ivana Sidzimovska

Curator: Jon Blackwood
Texts: Jon Blackwood and Holly Yeoman

The W OR M Gallery – Peacock Visual Arts, Aberdeen
06.06 – 06.07.2019

(more…)

Дали е се загубено – две години од пожарот во Заводот за урбанизам и архитектура

Дали е се загубено – две години од пожарот во Заводот за урбанизам и архитектура
ТВ прилог (Разговор во Студио 1, гости: Христина Иваноска и Јане Чалоски)
Водителка: Елена Милошевска
1TV
30.05.2019
(more…)

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност
Дискусија и работилница за длабински цртеж во рамки на дискурзивно – едукативната програма „Совршениот уметник“ и програмата „Добри практики“

Организација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Скопје/ Битола и Ремонт – Независна уметничка асоцијација и галерија, Белград

Младински културен центар (Џебно кино), Скопје

17 – 18.10.2018

(more…)

12. Биенале на млади уметници: Ќе биде ли доцна, ако времето запре? / 12th Biennial of Young Artists: Would It Be Late, If Time Stopped?

12. Биенале на млади уметници: Ќе биде ли доцна, ако времето запре? / 12th Biennial of Young Artists: Would It Be Late, If Time Stopped?
Групна изложба и регионална дискурзивна програма / Group exhibition and regional discursive program

НУ МСУ Скопје / NI MoCA Skopje
28 февруари – 28 март 2018 / 28 February –  28 March 2018
(more…)