Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Současna makedonska grafika

Současna makedonska grafika
Skupinová výstava

Texty: Miroslav Kudrna, Sonja Pančevska

Mestkem Muzeu, Jaroměř (07.11 – 15.12.1989)
Kraljevske vlastivide Museum, Olomouc (21.12.1989 – 21.01.1990)

(more…)