Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Cartoons aus Jugoslawien

Cartoons aus Jugoslawien
Gruppenausstellung
Texte: Darko Markovic, Friedrich Bohne

Wilhelm Busch Museum Hannover

06.07 – 31.08.1975

(more…)