Select Page

Tregime / Stories

Tregime / Stories
solo exhibition
Petar Popcev

Gallery FAB – Tirana, Albania
February 6-13, 2017

 

 

 

 

Времето си оди толку брзо

Времето си оди толку брзо
Интервју со Искра Димитрова

Автор: Софија Ѓуровска

Објавено во Нова Македонија, Скопје
14.03.2001

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)