Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Manifesta 1

Manifesta 1
European Biennial of Contemporary Art

Curated by: Katalyn Neray, Rosa Martinez, Viktor Misiano, Andrew Renton, Hans-Ulrich Obrist

 

Rotterdam

9 June-19 August 1996

(more…)