Select Page

„Уметноста од утробата“ на Хаџи-Василева jа бранува и британската уметничка jавност

„Уметноста од утробата“ на Хаџи-Василева jа бранува и британската уметничка jавност
Напис (за претстојната изложба „Создавање убавина“ на Елпида Хаџи-Василева во галеријата „Џаногли“ во Нотингем, 20 август – 30 октомври 2016)
Автор: М(имоза) П(етревска) Г(еоргиева)
Објавен во Нова Македонија, Скопје (бр. 23833)
17 август 2016
(more…)