Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Скулптурата на екстериерот

Скулптурата на екстериерот
Осврт кон скулптурите во јавен простор на Петар Хаџи Бошков

Автор: Конча Пиркоска

Објавен во Млад борец, Скопје
11.05.1983

(more…)