Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Дваесет и пет години на Уметничката Галерија „Никола Мартиноски“ во Крушево: Репрезентативна културна институција

Дваесет и пет години на Уметничката Галерија „Никола Мартиноски“ во Крушево: Репрезентативна културна институција
Напис
Автор: А. Димитроски

Објавен во Нова Македонија, Скопје
23.07.1993

(more…)

Јадровит експресионизам

Јадровит експресионизам
Осврт (кон новата поставка на Галеријата на Никола Мартиноски во Крушево)
Автор: Владимир Величковски

Објавен во Нова Македонија, Скопје
12.02.1993

(more…)