Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Тане Атанасовски Гарски

Тане Атанасовски Гарски
Самостална изложба

Текст: Богдан Мусовић

 

 

Народни музеј, Крагујевац – Мали ликовни салон
2 – 15 септембар 1985

(more…)