Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Аквариум (1994)

Аквариум
ТВ емисија за култура

Разговор со Јован Шумковски и Небојша Вилиќ
Разговара: Евгенија Теодосиевска

МТВ
1994

(more…)