Select Page

Cukiernia Europa

Cukiernia Europa / Слаткарница Европа
Indywidualna wystawa / Самостојна изложба
Aleksandar Stankoski / Александар Станкоски
Kuratorem wystawy: Gorancho Gjorgjievski / Куратор: Горанчо Ѓорѓиевски

Galeria Miejska we Wrocławiu, Wrocław / Галерија Миејска, Вроцлав
19.10 – 25.11.2017
(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)