Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Лидија и Мирко Вујисић

Лидија и Мирко Вујисић: Графике

Самостална изложба

Текст: Срђан Марковић, Владимир Величковски

 

Галерија Народног музеја, Врање

11 – 30 септембар 1998

(more…)

XI Сликарска колонија „Прохор Пчињски ’84“

XI Сликарска колонија „Прохор Пчињски ’84“
Групна изложба
>>> Гавровски Ангеле, Јакимовски Зоран, Струмениковски Илија, Филиповиќ Јовица…

Народна библиотека „Б.Станковић“, Врање (6 – 20 септембар 1984);
Уметничка галерија, Куманово (10 – 25 октобар 1984)
(more…)

Сликарска колонија „Прохор Пчињски 79“

Сликарска колонија „Прохор Пчињски 79“
Групна изложба по повод 7 Септември – Денот на ослободувањето на Врање и 11 Октомври – Денот на востанието на македонскиот народ

Врање (6 – 20 септември 1979)
Уметничка галерија, Куманово (10 – 25 октомври 1979)

(more…)