Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Културолошки бележник

Културолошки бележник

Издание за култура и уметност

Уредници: Дарко Митревски, Јане Теохаревски

Културолошки клуб при УСО „Јосип Броз Тито“ Скопје

Ноември – декември 1989

 

(more…)

За современата југословенска уметност

За современата југословенска уметност
Осврт (по повод изложбата „Современа југословенска уметност“, Пинакотека, Атина мај – јуни 1977)

Автор: Соња Абаџиева Димитрова

Објавена во Ликовна уметност бр.4/5 (стр.45-53), Скопје

1979

 

(more…)

Contemporary Yugoslavian Art

Contemporary Yugoslavian Art
Group exhibition

Texts: Sonja Abadzieva Dimitrova, Dimitrios Papastamos

Organizer of the Exhibition: Museum of Contemporary Art Skopje
Commissary of the Exhibition: Sonja Abadzieva Dimitrova

Ethniki Pinakothiki – Alexander Soutzos Museum, Athens

09.05 – 12.06.1977

(more…)