Select Page

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години
Интервју со Роберт Јанкуловски
Автор: Александар Ристевски

Извор: cooltura.mk
Објавено онлајн: 27.09.2017
(more…)

Христијан Санев: Си дадов задача да го вратам сјајот на ДЛУМ

Христијан Санев: Си дадов задача да го вратам сјајот на ДЛУМ
Напис и видео интервју со Христијан Санев, претседател на Друштвото на ликовни уметници на Македонија
Автор: Александра Јуруковска
cooltura.mk
Август 2016

(more…)

Жарко Башески: Реалната димензија на човекот не ме интересира, преку неа немам што да кажам

Жарко Башески: Реалната димензија на човекот не ме интересира, преку неа немам што да кажам
Напис и видео интервју со Жарко Башески по повод неговата изложба во Националната галерија на Македонија
Автор: Александра Јуруковска
cooltura.mk
Август 2016
(more…)

Интервју со Владимир Георгиевски

Интервју со Владимир Георгиевски
Видео интервју по повод изложбата „Пасја по Дон Кихот (Страдањата на Дон Кихот)“ во Музејот на Град Скопје

Извор: cooltura.mk
14 април 2016

(more…)